KENNETIN PÄÄSIVU • THE KENNETTI MAIN PAGE
Sivuston suunnittelu ja ylläpito: Kenneth Sundberg
Viimeisin Päivitys: Joulukuun 3, 2013

KenNetin Teemapuistotietokanta - Disneyn Teemapuistot
DISNEY-PUISTOJEN ELÄMYKSET

Test Track

Tämä elämys löytyy
ainoastaan Disney-puistosta:

E p c o t ,
Walt Disney World Resort, Yhdysvallat,
Future World -alue

Elämyksen vapaa suomennos:
"testirata"

Elämysluokka:
Ei ihan klassikko

Ensimmäinen ajelu:
Kevät 1999

Merkittävät muutokset:
Vuosi 2012

Elämystyyppi: Sekoitus
dark ridea, simulaattoria
(ja ihan pikkuisen vuoristorataa),
erikoistehosteilla höystettynä.
Lattiassa vain yksi raide.

Istuimet ja vaunu:
Rinnakkain mahtuu
istumaan 3 henkilöä.

Selkänojalliset istuimet "testiautoksi"
teemoitetussa vaunussa.
Jokaisella matkustajalla on oma
turvavyö (niinkuin autossa).
Yhteen vaunuun mahtuu
istumaan yhteensä 6 henkilöä.

Ajelun kesto:
Noin 4 minuuttia

Pituusrajoitus:
102 senttimetriä

Ikärajoitus tai -suositus:
Alle 7-vuotiaat vain aikuisen seurassa.

Virallinen varoitus:
Voidaksesi nauttia ajelusta sinun tulisi olla hyvässä fyysisessä kunnossa. Ajelua ei suositella niska-, selkä- tai sydänvaivoista kärsiville, eikä korkeasta verenpaineesta tai matkapahoinvoinnista kärsiville, eikä raskaanaoleville äideille.

Tärkeää Disney-puistojen varoituksista

KenNetin varoitus / suositus:
Test Track -kuulostaa hurjemmalta mitä se todellisuudessa on. Ajelu ei ole erityisen raju, eikä pahasti heittelehtivä tai nykivä, vaan pikemminkin jopa liiankin pehmeä (esimerkiksi Disney's Animal Kingdom -puiston DINOSAUR on tätä elämystä huomattavasti rajumpi!). Virallista varoitusta ei kannata kuitenkaan unohtaa; auto tekee pieniä, heikoimmille niskoille sopimattomia liikkeitä, ja tärisee sekä pomppii muutamissa pienissä osuuksissa. Perheen pienimmille ja vaikutuksille alttiille henkilöille tehosteet voivat vaikuttaa liiankin realistisilta.

Sukulaiselämykset:
(vaunutekniikka)
Journey to the Center of the Earth
Radiator Springs Racers

Katso myös:
DINOSAUR
Indiana Jones Adventure
Ford’s Magic Skyway
World of Motion

Test Track
Elämyksen historia
ja esittely

Tätä Epcot-puiston "Testirataa" odotettiin avattavaksi jo kesällä 1997, mutta useammasta kuin yhdestä syystä elämyskohde avautui virallisesti vasta keväällä 1999. Test Track -nimeä kantava kokonaisuus korvasi samassa paviljongissa aiemmin sijainneen World of Motion -dark riden, jossa tutustuttiin ihmiskunnan kulkuneuvojen menneisyyteen sekä tulevaisuuteen. Paviljonkia sponsoroiva yhdysvaltalainen General Motors Corporation jatkoi sponsorisopimustaan sillä ehdolla, että Walt Disney Imagineering (WDI) rakentaisi paviljonkiin uuden ajelun, joka keskittyisi pikemminkin nykyaikaisiin autoihin. WDI tarttui ideaan, jota moni vauhdinhimoinen autoilija on taatusti joskus miettinyt; autoteollisuuden "testinukkena" olo oli varmasti hauskaa!

Test Trackin ajelussa pääset turvallisesti kokeilemaan, miltä testinukkena olo tuntuu. Turvavöin sidottuna näet ja koet miten henkilöautojen turvallisuutta testataan. Ajelu ei tosin ole niin hurja miltä se kuulostaa; tehosteet tuntuvat yllättävän laimeilta jopa WDIn luomuksiksi: jarrutustesteissä auton "hallitsemattomuus" on liian hallittua, kylmyystestin "kylmyys" on jäätävää ainoastaan lämpimissä maissa asuville, ja törmäystestissä auto ei tietenkään oikeasti törmää seinään. Ajelun loppuhuipentuma – rakennuksen ulkopuolella koettava kiihdytystesti, jossa auto kiihdyttää nollasta 100km/h huippunopeuteen muutamassa sekunnissa – jättää sentään iloisen mielen kaikille vauhtihurjastelijoille.

Test Track ei siis ole lähellekään niin "raju" kuin Kalifornian ja Tokion Indiana Jones Adventure -elämykset tai Disney’s Animal Kingdom -puiston DINOSAUR, jotka käyttävät EMV-simulaattorikulkuneuvoja. Test Trackin vaunusysteemi on erilainen. Ajelun rajuus sekä "pelkokerroin" loistavat poissaolollaan todennäköisesti siksi, että General Motorsin sekä sen omistaman Chevroletin maine on sidottu elämykseen liiankin perusteellisesti. Ajelu on matkustajaystävällinen siitäkin syystä, että sporttiseksi autoksi teemoitetun vaunun istuimet ovat erittäin mukavat ja niissä on autoista tuttu, toisen olan yli vedettävä turvavyö (joka tosin pysyy tiukasti lukossa kunnes autovaunu on palannut lastausalueelle).

Vuoden 2012 remontissa Test Track sai uuden interaktiivisen jonotusalueen, jonka varrella voi muun muassa suunnitella "oman auton" ja ohjelmoida sen testiajoon mukaan. Varsinaiseen ajeluun ei tehty suuria muutoksia. Muutamia ylä- ja alamäkiä sisältävällä radalla pitäisi edelleen olla pituutta runsaat 1300 metriä, josta suurin osa kuluu kuitenkin loppuhuipentuman kiihdytystestissä. "Kiihdytysradan" jännittävin kurvi koetaan auton kallistuessa 50 asteen kulmaan. Vaikka Test Track on kiihdytysratansa ansiosta edelleen maailman nopein Disney-elämys, on sama vaunutekniikka käytössä huomattavasti elämyksellisimmissä sekä eeppisimmissä mittasuhteissa Japanin Tokyo DisneySeas -puiston Journey to the Center of the Earth -elämyskohteessa sekä Disney California Adventure -puiston Radiator Springs Racers -ajelussa. Kumpikin näistä sukulaiselämyksistä on dark ride -osuuksiltaan huomattavasti satumaisempi ja komeampi.

Test Trackin "viileästä" alkuperäismusiikista vastasi Disney-puistoille paljon säveltänyt George Wilkins. Hän on säveltänyt ja sovittanut musiikkia muun muassa elämyksille Kilimanjaro Safaris, Roger Rabbit’s Car Toon Spin, California Screamin’ ja The Great Movie Ride.

! ! ! HUOMIO ! ! !
KenNetti
ei ole vastuussa Disney-teemapuistotietokantaansa sisällytettyjen tietojen oikeellisuudesta. Tiedot on kerätty erinäisistä lähteistä ensisijaisesti suuntaa-antavaan, yleishyödylliseen tarkoitukseen. Päivitetyt ja ajankohtaiset tiedot löydät englanninkielellä Disney-puistojen virallisilta nettisivustoilta.

*****

Disneyn Teemapuistot – Etusivu
(KenNetin Disney-Puisto Tietokanta)

Elämyskohteiden Kronikka
(KenNetin Disney-Puisto Tietokanta)

KenNetin Pääsivu

*****

KenNetin Suomenkielinen Tietokanta
DISNEY-PUISTOJEN ELÄMYKSET

Taustatietojen jäsennys,
suomennokset, teksti,
ja kuvien muokkaus:
Kenneth Sundberg

Alkuperäistaide & valokuvat © Disney
paitsi ne joissa toisin mainittu

All original art & photos © Disney
except where otherwise indicated

LÄHTEET
Informaatio & kuvat
katso Kronikan Etusivu

For SOURCES
(information & photos)
please see KenNetti’s

Disney Attractions Chronicle

* * * *

KenNetti on Kenneth Sundbergin täysin epäkaupallinen nettisaitti joka kunnioittaa ja ylistää lahjakkaita ihmisiä ja heidän töitään. Kaiken tälle saitille kerätyn materiaalin tarkoituksena on jakaa informaatiota, edistää tietämystä vähemmälle huomiolle jääneistä asioista, sekä viihdyttää ihmisiä kaikkialla maailmassa. KenNetti ja Kenneth Sundberg eivät ole missään tekemisissä tällä saitilla mainittujen yhtiöiden, teemapuistojen, elokuvien, ihmisten, kummitusten tai muiden asioiden kanssa. Oikeuksia materiaalien jäljentämiseen ei ole myönnetty KenNetille eikä Kenneth Sundbergille, lukuunottamatta osioita missä asiasta on erikseen mainittu. Jos Sinun mielestäsi jokin kuva tai muu materiaali ei saisi olla tällä saitilla, ole ystävällinen ja OTA YHTEYTTÄ Kenneth Sundbergiin, niin voimme nopeasti ratkaista ongelman.

KenNetti is a totally non-commercial website by Kenneth Sundberg to pay tribute and to honour the work of the talented people behind some of the most wonderful things found on this planet. All the material is gathered here only to inform, to promote things that need to be noticed, and to entertain people all over the world. KenNetti and Kenneth Sundberg are not affiliated to any of the companies, theme parks, movies, people, ghosts or other things appearing on this site. No rights of reproduction have been granted to KenNetti or Kenneth Sundberg, except where indicated. If You feel that some image or material whatsoever should not appear on this site, please CONTACT Kenneth Sundberg so that we can quickly resolve the problem.

*