KENNETIN PÄÄSIVU • THE KENNETTI MAIN PAGE
Sivuston suunnittelu ja ylläpito: Kenneth Sundberg
Viimeisin Päivitys: Kesäkuun 17, 2014

KenNetin Teemapuistotietokanta - Disneyn Teemapuistot
DISNEY-PUISTOJEN ELÄMYKSET

Voyage of the
Little Mermaid

Voyage of the Little Mermaid löytyy
ainoastaan Disney-puistosta:

Disney’s Hollywood Studios
Walt Disney World Resort, Yhdysvallat,
Animation Courtyard -alue

Elämyksen vapaa suomennos:
"pienen merenneidon matka"

Elämysluokka:
Vaikea sanoa

Ensimmäinen esitys:
Tammikuu 1992

Elämystyyppi: Elävä esitys
elokuva-osuuksilla; mukana myös
vähäistä "mustan teatterin" fosforitaikaa,
eläviä esiintyjiä ja nukketeatteria.

Istuimet:
Selkänojallisin istuimin
varustettu teatteri.

Esityksen kesto:
Noin 17 minuuttia

Pituusrajoitus:
Ei ole

Ikärajoitus tai -suositus:
Alle 7-vuotiaat vain aikuisen seurassa.

Virallinen varoitus:
Ei ole

Tärkeää Disney-puistojen varoituksista

KenNetin varoitus / suositus:
Vaikka Voyage of the Little Mermaid
on varsin harmiton esitys, se sisältää lopputaistelun (tosin vain elokuvaheijastuksena) sekä jättiläismäisen merennoita Ursulan. Nämä lyhyet osuudet saattavat pelästyttää perheen pienimpiä sekä vaikutuksille alttiita vieraita.

HUOMIO!
Ethän sekoita Voyage of the Little Mermaid -esitystä saman lomakeskuksen Magic Kingdom -puistossa sijaitsevaan hyvin samannimiseen ajeluun Under the Sea: Journey of the Little Mermaid.

Sukulaiselämykset:
lue esittely!

Katso myös:
Animagique
Mermaid Lagoon Theater:
"Under the Sea" featuring Ariel

The Little Mermaid: Ariel's Undersea Adventure
Under the Sea: Journey of
the Little Mermaid

Muppet*Vision 3D

Voyage of the Little Mermaid
Elämyksen historia
ja esittely

Disneys Hollywood Studios (alunperin Disney-MGM Studios) avautui Floridan Walt Disney Worldissa (WDW) toukokuussa 1989. Vasta vuosi myöhemmin puiston Animation Courtyard -alueella avautui teatteri, jonka showssa Here Come the Muppets nähtiin nukketaiteilija Jim Hensonin rakastetut hahmot. Puiston toiselle puolelle oltiin vasta rakentamassa Muppet*Vision 3D -elämyskohdetta, joka avautui vuosi myöhemmin, toukokuussa 1991. Muppeteille oltiin suunniteltu kohteen ympärille kokonainen oma alueensa, joten oli suhteellisen loogista, että väliaikaiselta vaikuttava Here Come the Muppets poistui Animation Courtyardin teatterista poikkeuksellisen nopeasti. Valitettavasti shown korvasi toinen pöyristyttävän väliaikaiselta vaikuttava show – joka kuitenkin vain jatkaa ja jatkaa, vaikka joutaisi jo roskakoriin. Kyseessä on Voyage of the Little Mermaid.

Walt Disney Imagineering suunnitteli menestyspiirrettyyn Pieni Merenneito (The Little Mermaid, 1989) perustuvan mahtipontisen dark riden jo 1990-luvun alussa. Kesti kuitenkin lähes 20 pitkää vuotta ennen kuin idea lopulta toteutettiin yksinkertaistetussa muodossa Disney California Adventure -puistolle (2011), josta se tyydyttiin kopioimaan myös Floridan WDW:n Magic Kingdomiin (2012). Mutta koska merenneito-ajelua saatiin odottaa niin kauan, oli sen ideoita levitelty muihin kohteisiin (kuten Tokyo DisneySean Mermaid Lagoon -alueelle sekä Epcot-puiston The Seas with Nemo & Friends -ajeluun).

Disneys Hollywood Studiosiin nopeasti kyhätty minimusikaali Voyage of the Little Mermaid ("pienen merenneidon matka") ei tuonut lohdutusta dark ridea odottaneille Ariel-faneille. Tammikuussa 1992 (vain neljä kuukautta Here Come the Muppets -shown poistumisen jälkeen) Animation Courtyardin teatterissa avautunut merenneitoshow yritti kyllä luoda "mustan teatterin" fosforitaikaa, muttei onnistunut läheskään niin hyvin kuin Pariisin Walt Disney Studios -puiston Animagique vuosikymmen myöhemmin. Avautumisestaan lähtien merenneitoshow on vaikuttanut nopeasti kasatulta, alkuperäiselokuvaa loukkaavalta amatöörishowlta, joka yrittää olla Broadway-musikaalin veroinen esitys peräti yhden "live"-laulun kera! (Kesään 2012 mennessä show ei ole muuttunut tippaakaan).

Aivan surkea Voyage of the Little Mermaid ei kuitenkaan ole. Show onnistuu jopa hurmaamaan aloituksensa merenalaisilla visioilla Alan Menkenin ja "Part of Your World" -instrumentaalin kera, ja loppuu komeasti oikeasta vedestä muodostuvan esiripun laskeutumiseen. Mutta kun elävän näyttelijä-laulajan esittämä Ariel avaa suunsa ja rääkäisee ilmoille oman tulkintansa laulusta "Part of Your World", on shown taianomaisuus tipotiessään. Elokuvan alkuperäis-Ariel, Broadwayllakin laulanut Jodi Benson esitti laulun niin taitavasti, ettei monikaan pysty samaan. Mieluummin Arielin laulun kuulisi siis "playbackinä" kuin huonon laulajan kiljumana.

Ariel ja Prinssi Erik ovat onneksi Voyage of the Little Mermaid -esityksen ainoat varsinaiset ihmisesiintyjät. (Viimeksimainitulla ei tosin ole muuta tekemistä kuin maata tajuttomana ja hoilata finaalissa parin sekunnin ajan). Shown muut hahmot, merennoita Ursula sekä Sebastian-rapu, laulavat "playbackina" – joten Howard Ashmanin ja Alan Menkenin tutut laulut kuullaan alkuperäisäänien Pat Carrollin ja Samuel E. Wrightin esittäminä.

Esityksen amatöörimäiseen kokonaisuuteen vaikuttaa erityisesti se, että suurin osa juonesta kerrotaan heijastamalla pienelle valkokankaalle liikkuvaa kuvaa alkuperäisestä vuoden 1989 elokuvasta. (Miksi mennä Disney-puistoon katsomaan elokuvaa kun sen voi käydä vaikkapa vuokraamassa lähimmästä videovuokraamosta?). Eikä edes massiivinen, yli 350 senttimetrin pituinen – ja lähes yhtä paksu – merennoita Ursulan nukkehahmo pysty pelastamaan esitystä. On kuitenkin toistettava, ettei Voyage of the Little Mermaid ole suinkaan aivan surkea – mutta Walt Disney Imagineeringin parhaimpiin tuotoksiin tämä "elämys" ei todellakaan yllä.

! ! ! HUOMIO ! ! !
KenNetti
ei ole vastuussa Disney-teemapuistotietokantaansa sisällytettyjen tietojen oikeellisuudesta. Tiedot on kerätty erinäisistä lähteistä ensisijaisesti suuntaa-antavaan, yleishyödylliseen tarkoitukseen. Päivitetyt ja ajankohtaiset tiedot löydät englanninkielellä Disney-puistojen virallisilta nettisivustoilta.

*****

Disneyn Teemapuistot – Etusivu
(KenNetin Disney-Puisto Tietokanta)

Elämyskohteiden Kronikka
(KenNetin Disney-Puisto Tietokanta)

KenNetin Pääsivu

*****

KenNetin Suomenkielinen Tietokanta
DISNEY-PUISTOJEN ELÄMYKSET

Taustatietojen jäsennys,
suomennokset, teksti,
ja kuvien muokkaus:
Kenneth Sundberg

Alkuperäistaide & valokuvat © Disney
paitsi ne joissa toisin mainittu

All original art & photos © Disney
except where otherwise indicated

LÄHTEET
Informaatio & kuvat
katso Kronikan Etusivu

For SOURCES
(information & photos)
please see KenNetti’s

Disney Attractions Chronicle

* * * *

KenNetti on Kenneth Sundbergin täysin epäkaupallinen nettisaitti joka kunnioittaa ja ylistää lahjakkaita ihmisiä ja heidän töitään. Kaiken tälle saitille kerätyn materiaalin tarkoituksena on jakaa informaatiota, edistää tietämystä vähemmälle huomiolle jääneistä asioista, sekä viihdyttää ihmisiä kaikkialla maailmassa. KenNetti ja Kenneth Sundberg eivät ole missään tekemisissä tällä saitilla mainittujen yhtiöiden, teemapuistojen, elokuvien, ihmisten, kummitusten tai muiden asioiden kanssa. Oikeuksia materiaalien jäljentämiseen ei ole myönnetty KenNetille eikä Kenneth Sundbergille, lukuunottamatta osioita missä asiasta on erikseen mainittu. Jos Sinun mielestäsi jokin kuva tai muu materiaali ei saisi olla tällä saitilla, ole ystävällinen ja OTA YHTEYTTÄ Kenneth Sundbergiin, niin voimme nopeasti ratkaista ongelman.

KenNetti is a totally non-commercial website by Kenneth Sundberg to pay tribute and to honour the work of the talented people behind some of the most wonderful things found on this planet. All the material is gathered here only to inform, to promote things that need to be noticed, and to entertain people all over the world. KenNetti and Kenneth Sundberg are not affiliated to any of the companies, theme parks, movies, people, ghosts or other things appearing on this site. No rights of reproduction have been granted to KenNetti or Kenneth Sundberg, except where indicated. If You feel that some image or material whatsoever should not appear on this site, please CONTACT Kenneth Sundberg so that we can quickly resolve the problem.

*