KENNETIN PÄÄSIVU • THE KENNETTI MAIN PAGE
Sivuston suunnittelu ja ylläpito: Kenneth Sundberg
Viimeisin Päivitys: Kesäkuun 19, 2014

KenNetin Teemapuistotietokanta - Disneyn Teemapuistot
DISNEY-PUISTOJEN ELÄMYKSET

Mermaid Lagoon Theater
“Under the Sea” featuring Ariel

Tämä elämys löytyy
ainoastaan Disney-puistosta:

Tokyo DisneySea,
Tokyo Disney Resort, Japani,
Mermaid Lagoon -alue

Elämyksen vapaa suomennos:
"merenneitolaguunin teatteri:
'meren alla' erikoisvieraana Ariel"

Elämysluokka:
Uuden ajan klassikko

Ensimmäinen esitys:
Syyskuu 2001

Elämystyyppi: Elävä esitys,
huimaa akrobatiaa, "nukketeatteria",
fosforitaikaa, hyvän mielen
musiikki-iloittelu.

Istuimet:
Selkänojallisin istuimin
varustettu pyöreä teatteri, johon
mahtuu 700 henkilöä.

Esityksen kesto:
14 minuuttia

Pituusrajoitus:
Ei ole

Ikärajoitus tai -suositus:
Alle 7-vuotiaat vain aikuisen seurassa

Virallinen varoitus:
Ei ole

Tärkeää Disney-puistojen varoituksista

KenNetin varoitus / suositus:
Salamavalokuvaus Mermaid Lagoon Theater -teatterissa on ehdottomasti kielletty! Myös kännykät tulee sammuttaa. Tässä tapauksessa nämä varoitukset eivät ole mitään "ilkeilyä", vaan niillä on täysin aiheelliset, esiintyjien työturvallisuuteen sekä yleisön turvallisuuteen liittyvät syynsä. Mermaid Lagoon Theaterin esitys ei sisällä varsinaisesti pelottavia kohtauksia, mutta yksi jättiläismäinen merennoita Ursulan pää on melko vaikuttava ilmestys...

Sukulaiselämykset:
lue esittely!

Katso myös:
Mermaid Lagoon
The Little Mermaid: Ariel
’s Undersea Adventure
Voyage of the Little Mermaid
Festival of the Lion King

Mermaid Lagoon Theater
Elämyksen historia
ja esittely

Disneyn menestyspiirroselokuvasta Pieni Merenneito (The Little Mermaid, 1989) suunniteltiin jo 1990-luvun alkupuolella dark ride -ajelua, jota ei sitten kuitenkaan rakennettu – kunnes vasta lähes kaksikymmentä vuotta myöhemmin (The Little Mermaid: Ariel's Undersea Adventure).

Floridan Walt Disney Worldin elokuvapuistoon Disneys Hollywood Studios kyhättiin sentään vuonna 1992 avautunut Pieni Merenneito -minimusikaali nimellä Voyage of the Little Mermaid, joka tuntui kuitenkin vain nopeasti kasatulta, alkuperäiselokuvaa loukkaavalta amatöörishowlta. Ei siis ihme että kun Japanin Tokyo DisneySea -puistoon tuotettiin Oriental Land Companyn ruhtinaallisella rahoituksella Pieni Merenneito -show, oli lopputulos täysin päinvastainen: kekseliäs ja taianomainen, vaikka laulut tulevatkin rehellisesti "playbackinä". Mermaid Lagoon Theater: “Under the Sea” featuring Ariel -esitys sai ensi-iltansa kun Tokyo DisneySea -puisto avautui syyskuussa 2001.

Jos Cirque du Soleil ei sano mitään lukijalle, saattaa Tokion Mermaid Lagoon Theaterin esitys vetäistä jalat alta! Elävän ihmisesiintyjän esittämä pieni merenneito, Ariel, on tosin shown ainoa varsinainen akrobaatti, mutta jo pelkästään tämän esiintyjän osuus riittää lumoamaan katselijan. Ariel roikkuu koko 14-minuuttisen esityksen ajan näkyvissä vaijereissa, "uiden" katsojien yläpuolella! Vaijereiden näkyminen ei kuitenkaan vaikuta esityksen lumoavuuteen negatiivisesti. Itseasiassa vaijereiden näkyminen on tarkoituksellista tässä esityksessä, jossa hahmonukkien ihmisesiintyjiä ei edes yritetä piilottaa (toisin kuin esimerkiksi Fantasmic! -iltaspektaakkeleissa tai Pariisin Walt Disney Studios -puiston Animagique-esityksessä).

Mermaid Lagoon Theaterin esityksessä "nukketaiteilijat" ovat käytännössä katsoen osa esittämiänsä nukkehahmoja. Samanlaista nukketaiteilijoiden näkyvyyttä hyödynnettiin jo 1990-luvun loppupuolella Disney-puistoissa, muun muassa Epcot-puiston Millennium-paraatissa Tapestry of Nations (1999) ja sittemmin myös Disneys Animal Kingdomin minimusikaalissa Finding Nemo: The Musical (2006). Tokion Mermaid Lagoon Theaterin esityksen hauskimpia yksityiskohtia lienee jättiläismäisen merennoita Ursulan pään sisällä istuva ihmisesiintyjä, joka säätelee muun muassa suun liikkeitä. Audio-Animatronics -nukeista ei siis missään tapauksessa ole kyse – ja tämä seikka tekeekin esityksestä varsin erikoisen!

Merenneitoesiintyjän vaijerit ovat kiinni teatterin sisäkatossa sijaitsevassa massiivisessa koneistossa, jonka avulla Arielin liikkeisiin saadaan hurmaavaa leijumisen tunnetta – sekä parhaimmillaan myös aivan mieletöntä pyörimistä. Teatteritekniikasta kiinnostuneet katselijat saattavat jäädä ihailemaan pelkän koneiston sulavia liikkeitä. Onneksi Arielin esittäjät ovat puiston kauniimpia ja pirteimmin hymyileviä artisteja. (Mietipä, pystyisitkö itse roikkua vartin vaijereihin sidottuna, kiepsautella itseäsi ympäriämpäri, availla suutasi esiäänitettyjen sanojen mukaan – ja hymyillä kaiken aikaa enkelin lailla?).

Esityksen nuket, lavasteet ja somistukset ovat erittäin tyyliteltyjä. Tuttuja Sebastian-rapua ja Pärsky-kampelaa lukuunottamatta nuket on toteutettu hyvin omalaatuisella tyylillä, joka on saanut suurimmat vaikutteensa perinteisestä japanilaisesta nukketeatterista – mutta joka sopii loistavasti Tokyo DisneySean kahdella eri alueella nähtävän steampunk-tyylin mielikuvitukselliseksi jatkeeksi. Nukkien, lavasteiden ja somisteiden päävärit ovat varsin hämmästyttävä yhdistelmä metallin lailla kiiltävää purppuranpunaa sekä hopeaa – ultraviolettivaloissa loistavien vahvojen sinisten, punaisten, keltaisten ja vihreiden seassa.

Mermaid Lagoon Theaterin esitys on esiäänitetty. Floridan Disneys Hollywood Studios -puiston Voyage of the Little Mermaid -esityksessä Ariel pistettiin laulamaan livenä – eikä lopputulos ollut kovinkaan hääppöinen. Onneksi Tokion Mermaid Lagoon Theaterin pieni merenneito laulaa ihastuttavan Jodi Bensonin alkuperäisäänellä. Esityksen aloittava laulu "Part of Your World" on myös niin uljaasti uudelleensovitettu, että orkesteri tuntuu syöksyvän tajuntaan kuin massiivinen aalto rantakiviin. Terry Winchin musiikkisovitukset herättävät Alan Menkenin alkuperäismelodiat eloon taianomaisina sekä mahtipontisina – tavalla joka tukee upeasti Tokion esityksen kiehtovaa akrobatiakoreografiaa. Esityksen musiikkituotannosta vastasivat Steve Hedrick, Mike Shannon ja Paul Stilwell. Merennoita Ursulana kuullaan alkuperäisroolissa loistanutta Pat Carrollia, ja alkuperäisenä Sebastian-rapuna jammailee Samuel E. Wright.

Vaikka esityksen hahmot laulavat englanniksi, ne puhuvat japaniksi! Tätä linjaa noudatetaan monissa muissakin Tokyo Disneyland Resortin elämyskohteissa sekä esityksissä. Esityksen kokonaisuuteen tämä kielen vaihtuminen ei juurikaan vaikuta. Omalaatuisen esitystapansa takia Mermaid Lagoon Theaterin Pieni Merenneito -versio ei sorru ylidramatisointiin eikä lapsiyleisönsä turhaan pelotteluun. Kyseessä on enemmälti huikean komeasti toteutettu ytimekäs sekä hyväntuulinen "laulupotpuri", jota katsoessaan ei tarvitse hävetä esiintyjien puolesta. Nimelleen uskollisena “Under the Sea” featuring Ariel -esitys keskittyy ainoastaan merenalaisiin tapahtumiin ja Arieliin, joten ihmishahmoja kuten prinssi Erikiä ei nähdä esityksessä ollenkaan. (Ehkä hyvä niin).

Tokyo DisneySean Mermaid Lagoon Theaterin show on yksi Disney-puistojen piristävimpiä elävien esiintyjien tarjoamia elämyksiä. Ehdotonta bonusta on myös se että esityksen "kotina" toimiva Mermaid Lagoon on puiston kauneimpia, taianomaisimpia ja rauhallisimpia alueita.

! ! ! HUOMIO ! ! !
KenNetti
ei ole vastuussa Disney-teemapuistotietokantaansa sisällytettyjen tietojen oikeellisuudesta. Tiedot on kerätty erinäisistä lähteistä ensisijaisesti suuntaa-antavaan, yleishyödylliseen tarkoitukseen. Päivitetyt ja ajankohtaiset tiedot löydät englanninkielellä Disney-puistojen virallisilta nettisivustoilta.

*****

Disneyn Teemapuistot – Etusivu
(KenNetin Disney-Puisto Tietokanta)

Elämyskohteiden Kronikka
(KenNetin Disney-Puisto Tietokanta)

KenNetin Pääsivu

*****

KenNetin Suomenkielinen Tietokanta
DISNEY-PUISTOJEN ELÄMYKSET

Taustatietojen jäsennys,
suomennokset, teksti,
ja kuvien muokkaus:
Kenneth Sundberg

Alkuperäistaide & valokuvat © Disney
paitsi ne joissa toisin mainittu

All original art & photos © Disney
except where otherwise indicated

LÄHTEET
Informaatio & kuvat
katso Kronikan Etusivu

For SOURCES
(information & photos)
please see KenNetti’s

Disney Attractions Chronicle

* * * *

KenNetti on Kenneth Sundbergin täysin epäkaupallinen nettisaitti joka kunnioittaa ja ylistää lahjakkaita ihmisiä ja heidän töitään. Kaiken tälle saitille kerätyn materiaalin tarkoituksena on jakaa informaatiota, edistää tietämystä vähemmälle huomiolle jääneistä asioista, sekä viihdyttää ihmisiä kaikkialla maailmassa. KenNetti ja Kenneth Sundberg eivät ole missään tekemisissä tällä saitilla mainittujen yhtiöiden, teemapuistojen, elokuvien, ihmisten, kummitusten tai muiden asioiden kanssa. Oikeuksia materiaalien jäljentämiseen ei ole myönnetty KenNetille eikä Kenneth Sundbergille, lukuunottamatta osioita missä asiasta on erikseen mainittu. Jos Sinun mielestäsi jokin kuva tai muu materiaali ei saisi olla tällä saitilla, ole ystävällinen ja OTA YHTEYTTÄ Kenneth Sundbergiin, niin voimme nopeasti ratkaista ongelman.

KenNetti is a totally non-commercial website by Kenneth Sundberg to pay tribute and to honour the work of the talented people behind some of the most wonderful things found on this planet. All the material is gathered here only to inform, to promote things that need to be noticed, and to entertain people all over the world. KenNetti and Kenneth Sundberg are not affiliated to any of the companies, theme parks, movies, people, ghosts or other things appearing on this site. No rights of reproduction have been granted to KenNetti or Kenneth Sundberg, except where indicated. If You feel that some image or material whatsoever should not appear on this site, please CONTACT Kenneth Sundberg so that we can quickly resolve the problem.

*