KENNETIN PÄÄSIVU • THE KENNETTI MAIN PAGE
Sivuston suunnittelu ja ylläpito: Kenneth Sundberg
Viimeisin Päivitys: Joulukuun 6, 2014

KenNetin Teemapuistotietokanta - Disneyn Teemapuistot
DISNEY-PUISTOJEN ELÄMYKSET

IllumiNations
(Epcot Nighttime Spectacular)

World of Color
(Disney California Adventure)

World of Color: Winter Dreams

IllumiNations – Reflections of Earth (1999)
IllumiNations 25 (1996)
Holiday IllumiNations (1994)
IllumiNations (1988)
Laserphonic Fantasy (1984)
A New World Fantasy (1983)
Le Carnival de Lumiere (1982)

IllumiNations
esitetään ainoastaan
Disney-puistossa:
E p c o t,
Walt Disney World Resort, Yhdysvallat,
World Showcase -alue

World of Color
esitetään ainoastaan Disney-puistossa:
Disney California Adventure
Disneyland Resort California, Yhdysvallat,
Paradise Pier -alue

Elämyksen vapaa suomennos:
(katso esittelyt)

Elämysluokka:
Ei ihan klassikko

Ensimmäinen esitys:
Vuosi 1988 (WDW)

Kesäkuu 2010 (DCA)

Elämystyyppi: Iltaspektaakkeli
tanssivilla vesillä, elokuvaheijastuksilla,
pyrotekniikalla sekä ilotulituksilla.

Istuimet: Ei ole.
Joudut seisomaan!

Shown kesto:
12 - 30 minuuttia
(katso erilliset esittelyt!)

Pituusrajoitus:
Ei ole

Ikärajoitus tai -suositus:
Alle 7-vuotiaat vain aikuisen seurassa

Virallinen varoitus:
Ei ole

Tärkeää Disney-puistojen varoituksista

KenNetin varoitus / suositus:
Jos inhoat ihmistungoksia, on erittäin suositeltavaa välttää kaikkia Disney-puistoja iltaspektaakkeleiden aikaan! Varsinkin huippusesonkien iltoina puiston eri osista toisiin siirtyminen iltaspektaakkeli-alueen kautta voi olla erittäin hankalaa ihmismäärän takia. Huomaa, että kaikki iltaspektaakkelit voidaan joutua peruuttamaan huonon sään yllättäessä!

T Ä R K E Ä Ä :
Valtaosa Disney-puistojen iltaspektaakkeleista katsotaan seisten; vain muutamassa poikkeustapauksessa show saattaa tarjota erityisen istuma-alueen, jonne pääsy on kuitenkin sidottu joko FastPass-lipukkeisiin, illallispaketteihin tai muihin erityislippuihin. Myös pyörätuoliasiakkaiden on otettava huomioon, että heille varattu tila on rajoitettu! Iltaspektaakkeleiden aikaan ihmislauman kulkua ohjaavan henkilökunnan ohjeita tulee ehdottomasti noudattaa; varsinkin huippusesonkien aikaan henkilökunnalla on kädet täynnä tekemistä pitää kulkuväylät auki. Esitysten takia valot sammuvat laajalta alueelta, joten tiettyjen alueiden läpi kulkeminen voi tästäkin syystä olla hankalampaa!

Paraatit, "elävä viihde" ja ilotulitusspektaakkelit ovat Disney-puistojen muuttuvaisinta tarjontaa ja usein myös huippukausiin sidottuja. Puistokohtaisen tarjonnan löydät parhaiten puistojen virallisilta sivustoilta, yleensä otsikoiden "Entertainment" tai "Shows" alta. Virallisilta sivustoilta löydät myös esitysaikataulut, sekä tietoa sesongeista ja erikoistapahtumista! Katso myös alempaa erillisten esittelyjen huomautukset!

Sukulaiselämykset:
(kts. historia)

Katso myös:
Fantasy in the Sky
Main Street Electrical Parade
Electrical Water Pageant
Fantillusion

Fantasmic!
Disney Dreams
Wishes

I l l u m i N a t i o n s
Reflections of Earth

Elämyksen historia
ja esittely

Myöhäisillan ilotulitusshow (Fantasy in the Sky) on kuulunut Disney-puistojen kokonaiselämykseen jo vuodesta 1956. Ilotulituksiin synkronisoitu uljas musiikki on toiminut oleellisena osana tunteisiin vetoavissa kokonaisuuksissa. Walt Disney Worldissa (WDW) vuonna 1971 ensi-iltansa saanut Electrical Water Pageant aloitti uuden aikakauden Disney-puistojen iltatarjonnassa; Disneyn elämyssuunnittelijat ryhtyivät etsimään uudenlaisia keinoja joilla hämmästyttää sekä koskettaa puistovieraita. WDW:n Epcot-puisto toi 1980-luvulla ilotulitusesityksiin mukaan tanssivan veden, elävän tulen, mielikuvitukselliset elokuvaheijastukset sekä huimat lasersädetehosteet – ja sen jälkeen Disneyn iltaspektaakkelit ovat pääasiassa olleet värien, valojen ja vesien räiskettä. Näiden nimekkäimmät edustajat ovat WDW:n IllumiNations sekä Kalifornian Fantasmic ja World of Color.

Ennätyksellisen pitkään peruspiirteiltään samanlaisena säilynyt IllumiNations-show on ensikertalaiselle WDW:n kävijälle upea elämys. Disney-puistoissa enemmän vierailleelle IllumiNations saattaa kuitenkin vaikuttaa kummallisen ontolta tekeleeltä. Tyhjäksi jäävää piirrettä korostaa shown esityspaikka keskellä jättimäistä World Showcase Lagoon -tekojärveä, jonka pinta-alasta suurin osa jää käyttämättä (toisin kuin esimerkiksi Tokyo DisneySean Mediterranean Harbor -tekojärven esityksissä). IllumiNations -show on kuitenkin erittäin tärkeä osa Disneyn elämyshistoriaa; muun muassa supersuosittu Fantasmic-spektaakkeli ei olisi koskaan syntynyt ellei IllumiNations olisi osoittautunut suosituksi.

Jo Epcotin alkuperäinen, vuoden 1982 iltashow Le Carnival de Lumiere käytti taustaprojisointina toteutettuja elokuvaosuuksia järvellä kelluvissa lautoissa. Kesällä 1984 sai ensi-iltansa huomattavasti paranneltu sekä laajennettu versio, Laserphonic Fantasy, joka oli komeiden valokeilojen sekä lasersäteiden juhlaa.

Edeltäjiensä ideoita hyödyntävä IllumiNations -show nähtiin ensi kertaa tammikuussa 1988. Shown idea yhdisti kaikki maapallon kansat yhdeksi suureksi perheeksi, joiden erilaiset kulttuurit esiteltiin sinfoniseen klassiseen musiikkiin synkronisoiduilla ilotulituksilla, tanssivilla vesillä, sekä iltataivasta halkovilla lasersäteillä. Samaisilla lasertehosteilla luotuja yksinkertaisia animaatioita heijastettiin keskelle järveä ankkuroidun "maapallon" pinnalle. Show pysyi lähes vuosikymmenen ajan periaatteessa samanlaisena – vaikka vuonna 1996 Walt Disney Worldin 25-vuotisjuhla toi esitykseen säveltäjä Gregory Smithin alkuperäismusiikin. Kyseiseen IllumiNations 25 -showhun palautettiin klassinen musiikki vuonna 1997 elokuvasäveltäjä John Debneyn sovittamana; kohokohtiin kuuluivat muun muassa Ottorino Respighin "Rooman pinjat", Aaron Coplandin "Rodeo" sekä Gustav Holstin "Planeetat".

Syksyllä 1999 show sai pidemmän nimen, IllumiNations 2000 – Reflections of Earth, filosofisemman Millennium-teeman sekä uuden, Gavin Greenawayn säveltämän musiikin (jonka muutamissa osuuksissa voi aistia "Leijonakuningas"-hengen). Shown ohjasi Don Dorsey, joka oli ollut 1970-luvulta asti tekemisissä Disney-puistojen viihteen kanssa. Abstraktilta vaikuttavalla showlla oli oleellinen juonensa, joka seurasi universumin syntymää, maapallon kehitystä sekä elämän positiivisempia, uljaampia puolia. Alkuperäisessä Reflections of Earth -showssa "kohtauksia" oli yhdeksän: Acceleration ("kiihdytys"), Chaos ("kaaos"), Space ("avaruus"), Life ("elämä"), Adventure ("seikkailu"), Home ("koti"), Celebration ("ylistys"), Meaning ("tarkoitus") ja finaali We Go On ("menemme eteenpäin"). Tämä IllumiNations-shown versio on säilynyt näille päiville asti lähes muuttumattomana.

Reflections of Earth -shown elokuvaprojisointeja varten rakennettiin uusi, läpimitaltaan roimasti yli 8-metrinen "maapallo", Earth Globe, joka ankkuroituu keskelle järveä. Tämä metallirunkoinen pallo sisältää LED-tekniikalla toimivan videopinnan. Vaikka kyseinen, shown lopussa komeasti avautuva maapallo oli aikoinaan yksi teknisesti häikäisevistä Disney-tuotoksista, sen rooli jää valitettavasti näyttävien pyrotehosteiden varjoon; pahimmillaan puolen kilometrin päässä katsojista sijaitseva pallo jää niin pieneksi, etteivät sen heijastukset näy kaikille järveä ympäröiville rannoille ilman hyviä silmälaseja tai zoomaavia kameroita!

Gavin Greenawayn Reflections of Earth -musiikkikokonaisuuden parhainta antia on Kellie Coffeyn laulama kaunis ja ytimekäs teemalaulu "We Go On", joka tarjoaa yhden Disneyn teemapuistohistorian sykähdyttävimmistä finaalimusiikeista. Enkelikuoroa tukee mahtava orkesterikokoonpano, jossa soittaa kahden lontoolaisen sinfoniaorkesterin parhaimmisto – London Symphony Orchestra sekä Royal Philharmonic Orchestra. Shown ohjaaja Don Dorsey vastasi sekä teemalaulun sanoituksesta että johti koko musiikkituotantoa.

Kuluneiden yli kymmenen vuoden aikana IllumiNations ei siis ole muuttunut erityisen dramaattisesti. Suurimmat muutokset on tehty ilotulitteiden saastuttamisen suhteen; nykyään ne lähetetään ilmaan paineilman avulla. Esityksen filosofista sisältöä sekä musiikkia on joskus vaihdeltu sesongin mukaan; jouluna saatetaan nähdä IllumiNationsin jouluversio ja Fourth of July -itsenäisyyspäivänä patrioottisempi versio. IllumiNationsin kokonaisuus on yleensä vedonnut paremmin aikuisempiin katselijoihin, sillä lasten tiedetään inhoavan tätä siksi ettei mukana hypi ylienergisiä Disney-hahmoja.

IllumiNations -shown nimi on suhteellisen vaikea kääntää suomeksi; nimi sisältää sanat "illumination" [=valaisu, juhlavalaistus, väritys, koristelu] ja "nations" [=kansat, kansakunnat]; alaotsake Reflections of Earth on vapaasti suomennettuna "heijastuksia maaplaneetasta".

T Ä R K E Ä Ä
Epcot
-puiston IllumiNations:

Shown kokonaiskesto on noin 12 minuuttia. Spektaakkelia voi seurata lähes kaikilta World Showcase Lagoon -järveä ympäröiviltä rannoilta, mutta vain seisten! Aidalle ei saa kiivetä istumaan. Otathan huomioon, että huono katselupaikka voi tuhota suurimman osan shown kokonaisilluusioista. Parhaat paikat IllumiNationsin katseluun ovat sellaisia, joissa edessäsi ei ole yhtäkään puuta, pensasta eikä lyhtypylvästä. Nämä parhaat paikat ovat kuitenkin tavallisesti varattu jo ainakin tunti ennen esitystä. Jos inhoat ihmistungosta, on suositeltavaa välttää World Showcasen aluetta viimeistään puoli tuntia ennen showta ja huomioida myös, että jotkut alueen kulkuväylistä saattavat tukkeutua epätoivoisten ihmisten etsiessä puutonta, pensaatonta ja lyhtypylväätöntä näkymää järvelle.
Huippusesonkeina henkilökunnalla on kädet täynnä tekemistä pitää kulkuväylät auki. Henkilökunnan ohjeita tulee ehdottomasti noudattaa; eli jos sinut ajetaan pois silloilta tai muilta kulkuväyliltä, se ei ole henkilökunnan ilkeyttä, vaan turvallisuusmääräysten noudattamista. IllumiNationsin aikana puiston valot sammuvat laajalta alueelta, joten tiettyjen alueiden läpi kulkeminen voi myös tästä syystä olla hankalampaa.

Huomaa myös, että IllumiNations -showta esitetään ainoastaan kausiluontoisesti; showsta on tehty omat "sesonkiversionsa" muun muassa Joulua, Uutta Vuotta sekä Fourth of July -juhlintaa varten. Tarkista esitysajankohdat, erikoissesonkien aikataulut sekä erikoistapahtumien yksityiskohdat Walt Disney Worldin (WDW) virallisen nettisivuston kautta!

W o r l d - o f - C o l o r
World of Color: Winter Dreams

Disney California Adventure
Disneyland Resort California

Disney-puistojen iltaelämysten perinne siirtyi lähes täydellisessä muodossa Kalifornian Disneylandin 1992 spektaakkeliin Fantasmic. Siitä lähtien Fantasmiciä on yritetty siirtää paraatiksi (Fantillusion) ja jopa ilotulituksiksi. Disneylandin naapuripuistossa ensi-iltansa vuonna 2010 saaneessa World of Color -showssa sateenkaarivärit loistavat hekumallisemmin kuin yhdessäkään edeltäjässään – mutta muilta osin show on kuin riisuttu Fantasmic, tuoden mieleen pikemminkin 1980-luvun IllumiNationsin tanssivine vesineen, lasereineen sekä roihuavine tulipatsaineen. Kovaäänisiä ilotulituksia World of Color ei kuitenkaan sisällä. Kalifornian show osoittautui sen verran suureksi menestykseksi, että sen variaatio on sittemmin tuotettu myös Pariisin Disneylandiin nimellä Disney Dreams.

Vuonna 1961 alkanut televisiosarja Walt Disney’s Wonderful World of Color lumosi aikoinaan ne katselijat, joiden vastaanottimet näyttivät värikuvaa. Kyseessä oli suomalaisillekin tutun The Wonderful World of Disneyn edeltäjä, jonka otsikon alla näytettiin monenlaisia ohjelmia. Professori Taavi Ankka (Ludwig Von Drake) teki ensiesiintymisensä nimenomaan Wonderful World of Colorissa, laulaen unohtumattoman "The Spectrum Song" -laulun, joka oli legendaaristen Richard M. Shermanin ja Robert B. Shermanin käsialaa. Suurimman vaikutuksen katselijoihin taisi kuitenkin tehdä ohjelman avaus, jonka vahvoja värejä alleviivasi Shermanin veljesten kaunis laulu "The Wonderful World of Color".

Iltaspektaakeli World of Color lainaa ainoastaan nimensä sekä teemalaulunsa legendaarisesta televisiosarjasta. Kuten jo sanottu, World of Color on sykähdyttävän kaunis, mutta esimerkiksi Fantasmiciin verrattuna se voi vaikuttaa ylipitkältä vedenroiskuttelulta mielikuvituksettomasti laaditun elokuvamontaasin kera. Värikäs vesi tanssii hienosti ja suihkuaa hurjiin korkeuksiin upean musiikin kera, mutta show olisi tarvinnut isännäkseen hassuttelevan Taavi Ankan ollakseen jotakin muuta kuin IllumiNations- sekä Fantasmic! -tekniikoiden tylsää kertausta. World of Colorin talviversio Winter Dreams onkin huomattavasti hauskempi ja pirteämpi.

Vuonna 2001 avautuneen Disney California Adventure -puiston alue Paradise Pier herätti eloon vanhojen Yhdysvaltalaisten rantahuvipuistojen perinteen – tietenkin Disneyn laadulla toteutettuna. Suurehko tekojärvi Paradise Bay halkoi tätä laiturimaista aluetta. Asiakkaat eivät kuitenkaan pitäneet näkemästään; puistoa pidettiin Disney-yhtiön pahimpana floppina, epädisneymäisenä pyhäinhäväistyksenä. Niinpä joulukuussa 2007 Walt Disney Imagineering aloitti puistossa suuren projektin, jonka lopputuloksena Disney California Adventure sai "disneymäisempää" tarjontaa.

Paradise Bay -tekojärvellä ei ollut alunperin paljoakaan muuta virkaa kuin toimia sitä kiertävän "laiturin" visuaalisena osana. World of Color -shown rakentaminen aloitettiin syksyllä 2008 tyhjentämällä tekojärvi ja asentamalla sen pohjalle putkisto, joka pystyy tuottamaan lukemattoman määrän vesitehosteita sekä myös elävää tulta. Vesisuihkuista ja höyrystä muodostuvia "valkokankaita" nähtiin ensikertaa jo Floridan Epcot-puiston IllumiNations -showssa, mutta World of Colorissa vesivalkokangas on yksi Disneyn suurimpia. Tekojärveen asennetut yli 1000 suutinta voivat puskea vettä yli 60 metrin korkeuteen. Jokainen suutin on varustettu ledivalorenkaalla, joka värittää vesisuihkun. Myös uudelleenteemoitetun maailmanpyörä Mickey’s Fun Wheelin valoja hyödynnetään shown aikana.

World of Color sai virallisen ensi-iltansa kesäkuussa 2010, ja elämys otettiin vastaan äärimmäisen hyvin. Shown elokuvaheijastusten pääpaino on 1990- ja 2000-luvun Disney-elokuvissa, kuten Toy Story, Finding Nemo, A Bug’s Life, Fantasia 2000, Up, WALL-E, Brave, Pirates of the Caribbean ja Enchanted. Siksi on aikamoinen yllätys että pikkuinen animaatioklassikko The Old Mill (1937) esiintyy shown poikkeuksellisen mielikuvituksellisessa ukkosmyrskyssä jännittävästi sovitetun Bambin "Little April Shower" -instrumentaalin kera. Pieni Merenneito saa sentään kunnian aloittaa shown elokuvatarjonnan. Elokuvaosuudet eivät luo ajoittaisista teemallisista jatkumoista huolimatta mieleenjäävää kokonaisuutta; muun muassa Mufasan kuolinkohtaus Leijonakuninkaasta on lätkäisty mukaan vain siksi, että mukaan saataisiin edes jotain dramatiikkaa; pahiksia ja kauhua tässä showssa ei nimittäin juurikaan ole! Finding Nemon Dory ja Marlin edustavat 20-minuuttisen shown suuresti kaipaamaa huumoria.

Monia muitakin Disney-puistojen spektaakkeleita ideoinut ja ohjannut Steven "Steve" Davison vastasi myös World of Color -showsta. Tanssivien vesien liikkeet ihastuttavat shown ensimmäisten minuuttien aikana, mutta siitä eteenpäin alkavat toistaa itseään liikaa. Yksittäiset kohokohdat, kuten vesillä toteutettu Buzz Lightyearin "lento", eivät riitä pelastamaan kokonaisuutta. Musiikillisesti show on sentään taattua taianomaista, tunteisiin vetoavaa Disney-laatua; sinfonisen musiikin esittää maailmankuulu London Symphony Orchestra. Amerikkalainen The Nashville Choir laulaa kuoro-osuudet. Musiikkisovitukset ovat Mark Hammondin and David Hamiltonin käsialaa.

World of Colorin jouluversio Winter Dreams sai ensi-iltansa marraskuussa 2013. Isäntänä toimii tietenkin Olaf-lumiukko (äänenä Josh Gad) Disneyn menestyksekkäästä animaatioelokuvasta Frozen. Huumoripitoisemman shown elokuvaheijastuksissa nähdään raikkaita, talvisia pätkiä muun muassa klassikoista Bambi ja Melody Time. Shown kohokohtiin kuuluu "Toy Story Nutcracker", joka pilailee sangen hauskasti 1940 Fantasia-elokuvan Pähkinänsärkijä-osuuden kustannuksella. Loppuhuipennuksena lauletaan "Kulkusia" karaokena. Shown alussa kuultava uljas joululaulu on Gregory Smithin säveltämä "Christmas Wishes" Tokyo Disneylandin samannimisestä 2010 lavashowsta.

Disneyn viimeisimpiä keksintöjä ovat (tietenkin maksulliset) "Glow with the Show Ears" -hatut, joiden perinteiset Mikki-korvat on varustettu kohtalaisen huikealla kauko-ohjatulla tekniikalla. Korviin piilotetut LED-valot muuttavat värejä sekä himmenevät, kirkastuvat että välkkyvät World of Color -shown mukana. Jos tarpeeksi monella katselijalla on tällainen päässään, lopputuloksena on pimeällä katselualueella varsin kauniisti hehkuva korvien meri. Disney ei ole tosin ottanut huomioon sitä, että jotkut katselijat haluavat ihailla varsinaista iltaspektaakkelia edessään häiritsevästi hehkuvien Mikki-korvien sijasta. Pariisin Disneyland Paris -puistossa valokorvia myydään nimellä "Disney Light Ears".

T Ä R K E Ä Ä
World of Color
ja Winter Dreams:
Shown kokonaiskesto on noin 28 minuuttia. Toisin kuin useimmat Disney-puistojen iltaspektaakkelit, World of Color tarjoaa erityisen, shown katselemiseen rakennetun alueen "Paradise Park", jolle pääsee ainoastaan FastPass-lipulla. Huomaa, että istumapaikkoja tämä erityinen katselualue EI kuitenkaan tarjoa! Ainoastaan pyörätuoliasiakkaat voivat istua heille varatulla alueella. Puisto kaupustelee myös illallispaketteja, joihin kuuluu "Paradise Parkin" katselualueelle pääsy – mutta, edelleen, nämä maksullisetkaan paketit eivät tarjoa istumapaikkoja! Ilman FastPass-lippua tai ateriapakettia World of Colorin näkee ainoastaan sivusta, jolloin näköala ei ole parhaimmillaan – ja huippusesonkeina näitä sivupaikkoja voi olla poikkeuksellisen vaikea löytää! Henkilökunnan ohjeita tulee ehdottomasti noudattaa; eli jos sinut ajetaan pois silloilta tai muilta kulkuväyliltä, se ei ole henkilökunnan ilkeyttä, vaan turvallisuusmääräysten noudattamista. Huippusesonkeina koko Paradise Pier -alue ruuhkautuu, joten henkilökunnalla on kädet täynnä tekemistä pitää kulkuväylät auki.
World of Colorin aikana valot sammuvat laajalta alueelta, joten tiettyjen alueiden läpi kulkeminen voi tästäkin syystä olla hankalampaa.

FastPassien jakelupaikka kannattaa tarkistaa viimeistään paikan päällä – ja muistaa, että näitä lippuja on vain rajoitettu määrä ja että ne loppuvat nopeasti huippusesonkeina. Ehdottomat VIP-paikat World of Colorin katseluun sijaitsevat Disney’s Grand Californian Hotel & Spa -hotellin niissä huoneissa, joissa on esteetön näkymä Paradise Bay -tekojärvelle. Disneyland Hotel tarjoaa erillisestä maksusta Concierge Lounge -oleskelutilaansa shown katseluun. Tarkista esitysajankohdat, erikoissesonkien aikataulut sekä erikoistapahtumien yksityiskohdat Disneylandin virallisen sivuston kautta!

! ! ! HUOMIO ! ! !
KenNetti
ei ole vastuussa Disney-teemapuistotietokantaansa sisällytettyjen tietojen oikeellisuudesta. Tiedot on kerätty erinäisistä lähteistä ensisijaisesti suuntaa-antavaan, yleishyödylliseen tarkoitukseen. Päivitetyt ja ajankohtaiset tiedot löydät englanninkielellä Disney-puistojen virallisilta nettisivustoilta.

*****

Disneyn Teemapuistot – Etusivu
(KenNetin Disney-Puisto Tietokanta)

Elämyskohteiden Kronikka
(KenNetin Disney-Puisto Tietokanta)

KenNetin Pääsivu

*****

KenNetin Suomenkielinen Tietokanta
DISNEY-PUISTOJEN ELÄMYKSET

Taustatietojen jäsennys,
suomennokset, teksti,
ja kuvien muokkaus:
Kenneth Sundberg

Alkuperäistaide & valokuvat © Disney
paitsi ne joissa toisin mainittu

All original art & photos © Disney
except where otherwise indicated

LÄHTEET
Informaatio & kuvat
katso Kronikan Etusivu

For SOURCES
(information & photos)
please see KenNetti’s

Disney Attractions Chronicle

* * * *

KenNetti on Kenneth Sundbergin täysin epäkaupallinen nettisaitti joka kunnioittaa ja ylistää lahjakkaita ihmisiä ja heidän töitään. Kaiken tälle saitille kerätyn materiaalin tarkoituksena on jakaa informaatiota, edistää tietämystä vähemmälle huomiolle jääneistä asioista, sekä viihdyttää ihmisiä kaikkialla maailmassa. KenNetti ja Kenneth Sundberg eivät ole missään tekemisissä tällä saitilla mainittujen yhtiöiden, teemapuistojen, elokuvien, ihmisten, kummitusten tai muiden asioiden kanssa. Oikeuksia materiaalien jäljentämiseen ei ole myönnetty KenNetille eikä Kenneth Sundbergille, lukuunottamatta osioita missä asiasta on erikseen mainittu. Jos Sinun mielestäsi jokin kuva tai muu materiaali ei saisi olla tällä saitilla, ole ystävällinen ja OTA YHTEYTTÄ Kenneth Sundbergiin, niin voimme nopeasti ratkaista ongelman.

KenNetti is a totally non-commercial website by Kenneth Sundberg to pay tribute and to honour the work of the talented people behind some of the most wonderful things found on this planet. All the material is gathered here only to inform, to promote things that need to be noticed, and to entertain people all over the world. KenNetti and Kenneth Sundberg are not affiliated to any of the companies, theme parks, movies, people, ghosts or other things appearing on this site. No rights of reproduction have been granted to KenNetti or Kenneth Sundberg, except where indicated. If You feel that some image or material whatsoever should not appear on this site, please CONTACT Kenneth Sundberg so that we can quickly resolve the problem.

*