KENNETIN PÄÄSIVU • THE KENNETTI MAIN PAGE
Sivuston suunnittelu ja ylläpito: Kenneth Sundberg
Viimeisin Päivitys: Kesäkuun 19, 2014

KenNetin Teemapuistotietokanta - Disneyn Teemapuistot
DISNEY-PUISTOJEN ELÄMYKSET

Flounders
Flying Fish Coaster

Tämä elämys löytyy
ainoastaan Disney-puistosta:

Tokyo DisneySea
Tokyo Disney Resort, Japani,
Mermaid Lagoon -alue

Elämyksen vapaa suomennos:
"Pärskyn lentokalavuokkari"

Elämysluokka:
Ensisijaisesti lapsille

Ensimmäinen ajelu:
Syyskuu 2001

Elämystyyppi: Lasten
vuoristorata,
koko perheelle.

Istuimet ja vaunut:
Rinnakkain mahtuu
istumaan 2 henkilöä.

Selkänojalliset penkit.
Rinnakkain istuvilla on yhteinen
syliin laskeutuva turvapuomi

jonka alle isokokoisimmat ihmiset
eivät välttämättä mahdu
.
Pitkä juna, johon mahtuu istumaan
kerralla 16 henkilöä.

Ajelun kesto:
Noin 1 minuutti

Pituusrajoitus:
90 senttimetriä

Ikärajoitus tai -suositus:
Ei sovi alle 3-vuotiaille;
alle 7-vuotiaat vain aikuisen seurassa.

Virallinen varoitus:
Ei suositella raskaanaoleville äideille.

Tärkeää Disney-puistojen varoituksista

KenNetin varoitus / suositus:
Vaikka
Flounder’s Flying Fish Coaster on koko perheelle sopiva leppoinen sekä lyhyt vuoristorata, tulisi niska-, selkä- ja sydänvaivoista tai matkapahoinvoinnista kärsivien suhtautua tähänkin elämykseen tietyllä varovaisuudella. Erityisesti painotamme, että laitteen tiukoista turvapuomeista johtuen suurikokoisimmat aikuiset eivät välttämättä mahdu vaunuihin. Huomaa myös, että tätä elämyslaitetta ei ajeta tietyissä sääolosuhteissa (esim. rankkasateella, kovassa tuulessa tai ukonilmalla). Laite saatetaan sulkea myös muuta puistoa aiemmin. Tarkista aukioloajat viimeistään paikan päällä!

Sukulaiselämykset:
Gadget's Go Coaster
The Barnstormer (featuring Great Goofini)

Casey Jr. – le Petit Train du Cirque

Katso myös:
Big Thunder Mountain Railroad
Mermaid Lagoon

Flounders Flying Fish Coaster
Elämyksen historia
ja esittely

Tokyo Disneylandin naapuriin avautui syyskuussa 2001 upea Tokyo DisneySea -puisto. Pieni Merenneito (The Little Mermaid, 1989) -piirroselokuvaklassikon mukaisesti teemoitettu Mermaid Lagoon kuuluu Tokyo DisneySean ihastuttavimpiin alueisiin. Kyseisellä "merenneitolaguunilla" sijaitseva Flounders Flying Fish Coaster rikkoo teräsputkiratoineen hieman alueen satumaisen, silmiä hivelevän linjan, muttei suinkaan ole huonosti teemoitettu. Radan nimi on vapaasti käännettynä "Pärskyn lentokalavuokkari". Pärsky on Arielin, pienen merenneidon, iloisenkeltainen kampelakaveri.

Flounders Flying Fish Coasterin rata on samankaltainen Gadgets Go Coaster -ratojen kanssa, muttei tietenkään ihan samanlainen. Mermaid Lagoon -alueen pääväylältä katsottuna "lentokalavuokkari" ei näytä ihan niin korkealta mitä se todellisuudessa on, sillä rata on rakennettu alemmalle tasolle, ikäänkuin omaan laguuniinsa jota reunustavat uljaat kalliot, kauniit viherkasvit – sekä radan ja junan väreihin erinomaisesti sopiva purppuranpunaisten päivänvarjojen meri. Nämä päivänvarjot voi nähdä (pienen mielikuvituksen avulla) joko veden pinnalla kelluvina kukkasina tai iloisina meduusoina.

Flounders Flying Fish Coasterin ajelu on Gadgets Go Coasteria hieman rauhallisempi. Junan kerrotaan saavuttavan vain noin 32 km/h maksiminopeuden. Ajelu kestää Disneyn muiden lastenratojen tapaan hieman alle minuutin. Rata on Walt Disney Imagineeringin suunnittelema, mutta japanilaisen vuoristoratavalmistaja TOGOn rakentama. Radan pituudeksi ilmoitetaan joissakin lähteissä 240 metriä, toisissa taas 207 metriä. Yhdessä "lentokala"-junassa on kahdeksan vaunua, joissa vierekkäin istumaan mahtuu 2 henkilöä. Vuoristorata on alueineen parhaimmillaan ilta-aikaan auringon laskettua.

Jonotusalueella sekä ajelun aikana kuullaan John Debneyn säveltämää sinfonista, iloista valssiteemaa. Toisin kuin valtaosa Mermaid Lagoonin musiikista, tämä Flounders Flying Fish Coasterin valssiteema on originaalia Debneyä.

! ! ! HUOMIO ! ! !
KenNetti
ei ole vastuussa Disney-teemapuistotietokantaansa sisällytettyjen tietojen oikeellisuudesta. Tiedot on kerätty erinäisistä lähteistä ensisijaisesti suuntaa-antavaan, yleishyödylliseen tarkoitukseen. Päivitetyt ja ajankohtaiset tiedot löydät englanninkielellä Disney-puistojen virallisilta nettisivustoilta.

*****

Disneyn Teemapuistot – Etusivu
(KenNetin Disney-Puisto Tietokanta)

Elämyskohteiden Kronikka
(KenNetin Disney-Puisto Tietokanta)

KenNetin Pääsivu

*****

KenNetin Suomenkielinen Tietokanta
DISNEY-PUISTOJEN ELÄMYKSET

Taustatietojen jäsennys,
suomennokset, teksti,
ja kuvien muokkaus:
Kenneth Sundberg

Alkuperäistaide & valokuvat © Disney
paitsi ne joissa toisin mainittu

All original art & photos © Disney
except where otherwise indicated

LÄHTEET
Informaatio & kuvat
katso Kronikan Etusivu

For SOURCES
(information & photos)
please see KenNetti’s

Disney Attractions Chronicle

* * * *

KenNetti on Kenneth Sundbergin täysin epäkaupallinen nettisaitti joka kunnioittaa ja ylistää lahjakkaita ihmisiä ja heidän töitään. Kaiken tälle saitille kerätyn materiaalin tarkoituksena on jakaa informaatiota, edistää tietämystä vähemmälle huomiolle jääneistä asioista, sekä viihdyttää ihmisiä kaikkialla maailmassa. KenNetti ja Kenneth Sundberg eivät ole missään tekemisissä tällä saitilla mainittujen yhtiöiden, teemapuistojen, elokuvien, ihmisten, kummitusten tai muiden asioiden kanssa. Oikeuksia materiaalien jäljentämiseen ei ole myönnetty KenNetille eikä Kenneth Sundbergille, lukuunottamatta osioita missä asiasta on erikseen mainittu. Jos Sinun mielestäsi jokin kuva tai muu materiaali ei saisi olla tällä saitilla, ole ystävällinen ja OTA YHTEYTTÄ Kenneth Sundbergiin, niin voimme nopeasti ratkaista ongelman.

KenNetti is a totally non-commercial website by Kenneth Sundberg to pay tribute and to honour the work of the talented people behind some of the most wonderful things found on this planet. All the material is gathered here only to inform, to promote things that need to be noticed, and to entertain people all over the world. KenNetti and Kenneth Sundberg are not affiliated to any of the companies, theme parks, movies, people, ghosts or other things appearing on this site. No rights of reproduction have been granted to KenNetti or Kenneth Sundberg, except where indicated. If You feel that some image or material whatsoever should not appear on this site, please CONTACT Kenneth Sundberg so that we can quickly resolve the problem.

*