KENNETIN PÄÄSIVU • THE KENNETTI MAIN PAGE
Sivuston suunnittelu ja ylläpito: Kenneth Sundberg
Viimeisin Päivitys: Kesäkuun 19, 2014

KenNetin Teemapuistotietokanta - Disneyn Teemapuistot
DISNEY-PUISTOJEN ELÄMYKSET

Casey Jr. Circus Train
Casey Jr. – le Petit Train du Cirque

("Storybook Land")

Tämä elämys löytyy
seuraavista Disney-puistoista:

Disneyland,
Disneyland Resort California, Yhdysvallat,
Fantasyland -alue

Disneyland Paris,
Disneyland Paris Resort, Ranska,
Fantasyland -alue

Elämyksen vapaa suomennos:
"sirkusjuna Casey nuorempi"

Yleisesti käytetyt
lyhennelmät virallisesta nimestä:
Casey Junior

Elämysluokka:
Klassikko
(ja
uuden ajan klassikko)

Ensimmäinen ajelu:
Heinäkuu 1955 (DL)
Maaliskuu 1994 (DLP)

Elämystyyppi: Lievästi
vuoristoratamainen ajelu

koko perheelle. Monivaunuinen
juna veturilla.

Istuimet ja vaunut
Kalifornian Disneylandin versiossa:
Rinnakkain mahtuu istumaan 2–4 henkilöä
(vaunutyypistä riippuen). Kaikissa penkeissä
ei ole varsinaista selkänojaa. Ei turvavöitä eikä
turvapuomeja. Huomaa että joissain vaunuissa
joutuu istumaan selkä menosuuntaan päin
(osittain tai kokonaan)
. Pitkä juna,
johon mahtuu istumaan kerralla
noin 24 henkilöä.

Istuimet ja vaunut
Disneyland Parisin versiossa:
Rinnakkain mahtuu istumaan 2 henkilöä.
Selkänojalliset penkit. Rinnakkain istuvilla on
yhteinen syliin laskeutuva turvakaari.

Pitkä juna, johon mahtuu istumaan
kerralla 34 henkilöä.

Ajelun kesto: 2–4 minuuttia
(versiosta riippuen)

Pituusrajoitus:
Ei ole

Ikärajoitus tai -suositus:
K
ohde ei sovi alle 1-vuotiaille lapsille;

a
lle 7-vuotiaat vain aikuisen seurassa.

Virallinen varoitus
(vain Disneyland Parisin versiossa):
K
ohde ei sovi raskaanaoleville äideille
(turvapuomien takia)
.

Tärkeää Disney-puistojen varoituksista

KenNetin varoitus / suositus:
Koska kumpikin Casey Jr. -versio sisältää lieviä ylä- ja alamäkiä sekä vähäisesti kiihtyvää vauhtia, ei
ajelua voi tietenkään suositella matkapahoinvoinnista kärsiville. Huomaa että kummassakin versiossa vaunujen pieni koko tai turvapuomit voivat estää isokokoisten ihmisten ajelun (vaikka KenNetin testiryhmän isokokoisillakin jäsenillä on pelkästään hyviä kokemuksia Pariisin versiosta).
Kumpaakaan Casey Jr. -versiota ei ajeta tietyissä sääolosuhteissa, esimerkiksi rankkasateella tai ukonilmalla. Huomaa myös, että kohde ei välttämättä noudata samoja aukioloaikoja muun puiston kanssa, tai on avoinna ainoastaan kausiluontoisesti. Tarkista aukioloajat viimeistään paikan päällä!

Sukulaiselämykset
(Pariisin versiolle):
Gadget's Go Coaster
Flounder's Flying Fish Coaster
The Barnstormer

Katso myös:
Storybook Land Canal Boats
Le Pays des Contes de Fées
Dumbo the Flying Elephant

Casey Jr. Circus Train
Elämyksen historia
ja esittely

Casey Jr. Circus Train oli ensimmäinen Kalifornian Disneylandin kahdesta sirkusteemoitetusta elämyslaitteesta, joiden inspiraatio tuli Disneyn animaatioklassikosta Dumbo (1941). Näistä laitteista rakastetumpi on Dumbo the Flying Elephant -lentolaite. Disneylandin monien alkuvaikeuksien takia alkuperäinen "sirkusjuna Casey nuorempi" avautui virallisesti vasta heinäkuun lopussa 1955, kaksi viikkoa puiston avajaisten jälkeen. Storybook Land Canal Boats -veneajelun yhtä ongelmallisen alkutaipaleen takia Casey Jr. Circus Trainin elämys sai lopullisen muotonsa vasta lähes vuosi myöhemmin, kesäkuussa 1956, jolloin veneajelu ja sen ympärillä kiertävä sirkusjuna muodostivat yhteisen alueen nimeltä Storybook Land (eli "satukirjamaa").

Elämyslaboratorio WED Enterprises (nykyinen Walt Disney Imagineering) suunnitteli Casey Jr. -sirkusjunan kokonaisuudessaan. Taiteilijat Bruce Bushman ja Herbert Ryman laativat elämyksen ensimmäiset luonnokset ja WEDin taitava kulkuneuvosuunnittelija Bob Gurr vastasi pitkälti junan varsinaisesta suunnittelusta. Arrow Development, joka toteutti monia Disneylandin alkuperäiskulkuneuvoja, rakensi junan. Alunperin Casey Jr. Circus Train oli todellakin tarkoitettu koko perheelle sopivaksi vuoristoradaksi, mutta junan testiajoissa huomattiin, ettei se sittenkään soveltunut liian jyrkille ylä- ja alamäille. WEDin ja Arrowin oli pakko muokata rataa rauhallisemmaksi.

Casey Jr. Circus Trainin nykyinen versio on taatusti uusittu sekä paranneltu, mutta sen rata on pysynyt paljolti samanlaisena aina vuodesta 1983, jolloin uusi satumaisempi Fantasyland avautui Disneylandissa. Kuten Dumbo-elokuvansa esikuva, myös Casey Jr. Circus Train puuskuttaa ylämäessä "I think I can, I think I can" (eli "taidan pystyä") ja vieläkin iloisemmin alamäissä. Ajelun aikana kuultava Frank Churchillin ja Ned Washingtonin kirjoittama laulu "Casey Junior" on myös elokuvasta peräisin, mutta se on raikkaasti uudelleenäänitetty.

Tämä miniatyyrimittasuhteissa toteutettu Casey Jr. Circus Train muodostuu monista erilaisista vaunuista, joista suosituin lienee gorillahäkki. Junan vaunuissa ei ole edes turvavöitä, ja veturissa matkustaa puiston henkilökuntaan kuuluva junan kuljettaja (todennäköisesti ainoastaan asiakasturvallisuuden takia). Radalla voi samaan aikaan liikennöidä kaksi junaa. Ajelu kestää normaalisti noin 4 minuuttia, ellei toinen juna viivy asemalla liian pitkään.

TÄRKEÄÄ:
Kalifornian Disneylandissa Casey Jr. Circus Trainin "eläinhäkkivaunuihin" mahtuu ainakin 6 matkustajaa (joista ainakin 4 pienikokoisinta voi istua rinnakkain). Kaikki "eläinhäkeissä" matkustavat joutuvat kuitenkin istumaan vaunun laidoilla, jolloin matkustusasento ei ole mukavin. Näissä vaunuissa penkeillä ei ole varsinaisia selkänojia – mutta kaltereihin voi tarvittaessa nojata. "Eläinhäkkien" lisäksi junassa on muutama tavallisempi "vuoristoratavaunu", joissa matkustajat istuvat selkänojallisilla penkeillä, nenä menosuuntaan.
Voit tarvittaessa pyytää päästä tavallisempaan vaunuun. Junaa ei ajeta tietyissä sääolosuhteissa, esimerkiksi rankkasateella tai ukonilmalla. Huomaa myös, että kohde ei välttämättä noudata samoja aukioloaikoja muun puiston kanssa. Tarkista aukioloaika viimeistään paikan päällä!

Casey Jr.
le Petit Train du Cirque
& "Le Pays des Contes de Fées"
Disneyland Paris
Disneyland Paris Resort

Storybook Land -satukirjamaailmaa ei rakennettu Floridan Walt Disney Worldiin eikä Japanin Tokyo Disneylandiin, mutta Ranskan Disneyland Paris -puistoon sirkusjunan ja satumaisen veneajelun yhteinen alue päätettiin rakentaa. Tämä ranskalainen versio sai nimen Le Pays des Contes de Fées (jonka tarkka käännös on englanniksi "Land of Fairy Tales", eli "satujen maa"). Alue avattiin kuitenkin vasta maaliskuussa 1994, lähes kaksi vuotta puiston avautumisen jälkeen. Kuten Kaliforniassa, myös Pariisin puistossa tämä pikkuinen "satujen maa" sijaitsee varsinaisesti Fantasylandin alueella. Siihen yhtäläisyydet sitten loppuvatkin, sillä Pariisin versio on hyvin erilainen verrattuna Kalifornian Storybook Landiin, vaikka sisältö ja teemoitus vaikuttavatkin samanlaisilta.

Pariisin Casey Jr. – le Petit Train du Cirque kulkee vuoristorataraiteilla, muttei kuitenkaan ole varsinainen vuoristorata. Tämä juna kulkee moottorilla, kun taas vuoristoradat kulkevat yleensä puhtaasti painovoiman avulla. Pariisin version vauhti ei ole hirvittävän kova, ja ajelu on itseasiassa pehmeämpi sekä mukavampi verrattuna Kalifornian Disneylandin alkuperäiseen Casey Jr. -junaan. Teräsputkirata sekä sillä kulkeva sirkusjuna ovat ilmeisesti huvipuistolaitevalmistaja Vekoman tekeleitä, vaikka elämyskokonaisuuden suunnittelusta vastasikin Walt Disney Imagineering. Vaunuissa on syliin laskeutuvat turvapuomit. Ajelun rauhallisuudesta johtuen nämä puomit ovat vain muodollinen seikka, eivätkä siksi niin tiukat kuin Disneyn muissa "lasten vuoristoradoissa". Myös junan pikkuinen veturi on asiakkaiden käytössä (eli kuskia ei tässä versiossa ole!). Normaaliajelu kestää 2 minuuttia.

Kuten Kalifornian alkuperäisversio, myös Pariisin Casey Jr. kiertää "satukirjamaan" veneajelua, tarjoten varsin erilaisia perspektiivejä satumaisten pienoismallimaisemien ihailuun. Veneajelu kulkee nimellä Le Pays des Contes de Fées.

Vaikka Casey Jr. – le Petit Train du Cirque ei suinkaan ollut ensimmäinen Disney-elämys jonka ajelun aikana kuultiin musiikkia ja muuta audiomateriaalia, oli tämä Pariisin luomus ensimmäinen ajeluun synkronisoidun musiikin tarjoava vuoristorata. (Disney kutsuu tätä järjestelmää nimellä "OnBoardAudio"). Myös Pariisissa Casey Jr. puuskuttaa ylämäessä "I think I can, I think I can", joka muuttuu onnistuneen nousun jälkeen Churchillin ja Washingtonin reipastempoiseksi "Casey Junior" -lauluksi. Tämä synkronisoitu audiotekniikka otettiin käyttöön vieläkin eeppisemmissä mittasuhteissa Pariisin 1995 Space Mountain – de la Terre à la Lune -vuoristorataelämyksessä.

TÄRKEÄÄ:
Disneyland Paris -puiston Casey Jr.
– le Petit Train du Cirque ei sovi raskaanaoleville äideille (turvapuomien takia), eikä myöskään alle 1-vuotiaille lapsille. .
Junaa ei ajeta tietyissä sääolosuhteissa, esimerkiksi rankkasateella tai ukonilmalla. Huomaa myös, että kohde ei välttämättä noudata samoja aukioloaikoja muun puiston kanssa, tai on avoinna ainoastaan kausiluontoisesti. Tarkista aukioloajat Disneyland Parisin nettisivustolta tai viimeistään paikan päällä!

! ! ! HUOMIO ! ! !
KenNetti
ei ole vastuussa Disney-teemapuistotietokantaansa sisällytettyjen tietojen oikeellisuudesta. Tiedot on kerätty erinäisistä lähteistä ensisijaisesti suuntaa-antavaan, yleishyödylliseen tarkoitukseen. Päivitetyt ja ajankohtaiset tiedot löydät englanninkielellä Disney-puistojen virallisilta nettisivustoilta.

*****

Disneyn Teemapuistot – Etusivu
(KenNetin Disney-Puisto Tietokanta)

Elämyskohteiden Kronikka
(KenNetin Disney-Puisto Tietokanta)

KenNetin Pääsivu

*****

KenNetin Suomenkielinen Tietokanta
DISNEY-PUISTOJEN ELÄMYKSET

Taustatietojen jäsennys,
suomennokset, teksti,
ja kuvien muokkaus:
Kenneth Sundberg

Alkuperäistaide & valokuvat © Disney
paitsi ne joissa toisin mainittu

All original art & photos © Disney
except where otherwise indicated

LÄHTEET
Informaatio & kuvat
katso Kronikan Etusivu

For SOURCES
(information & photos)
please see KenNetti’s

Disney Attractions Chronicle

* * * *

KenNetti on Kenneth Sundbergin täysin epäkaupallinen nettisaitti joka kunnioittaa ja ylistää lahjakkaita ihmisiä ja heidän töitään. Kaiken tälle saitille kerätyn materiaalin tarkoituksena on jakaa informaatiota, edistää tietämystä vähemmälle huomiolle jääneistä asioista, sekä viihdyttää ihmisiä kaikkialla maailmassa. KenNetti ja Kenneth Sundberg eivät ole missään tekemisissä tällä saitilla mainittujen yhtiöiden, teemapuistojen, elokuvien, ihmisten, kummitusten tai muiden asioiden kanssa. Oikeuksia materiaalien jäljentämiseen ei ole myönnetty KenNetille eikä Kenneth Sundbergille, lukuunottamatta osioita missä asiasta on erikseen mainittu. Jos Sinun mielestäsi jokin kuva tai muu materiaali ei saisi olla tällä saitilla, ole ystävällinen ja OTA YHTEYTTÄ Kenneth Sundbergiin, niin voimme nopeasti ratkaista ongelman.

KenNetti is a totally non-commercial website by Kenneth Sundberg to pay tribute and to honour the work of the talented people behind some of the most wonderful things found on this planet. All the material is gathered here only to inform, to promote things that need to be noticed, and to entertain people all over the world. KenNetti and Kenneth Sundberg are not affiliated to any of the companies, theme parks, movies, people, ghosts or other things appearing on this site. No rights of reproduction have been granted to KenNetti or Kenneth Sundberg, except where indicated. If You feel that some image or material whatsoever should not appear on this site, please CONTACT Kenneth Sundberg so that we can quickly resolve the problem.

* *